Ο διάσημος “κροκοδειλάκιας” Olivier Behra στο κυνήγι του Σήφη

skip to main content

Ο διάσημος “κροκοδειλάκιας” Olivier Behra στο κυνήγι του Σήφη

Έναν κροκοδειλάκια ονόματι Ολιβιέ Μπερά επιστράτευσαν στην Κρήτη για να μπορέσουν να συλλάβουν τον διάσημο κροκόδειλο Σήφη που παραμένει άφαντος.

Ο μαροκινής καταγωγής γνωστός ερπετολόγος έφθασε στην Κρήτη το βράδυ της Δευτέρας (25/8) και ζήτησε αμέσως να επισκεφθεί το φράγμα των Ποταμών ώστε η πρώτη «αυτοψία» να γίνει νύχτα χωρίς φεγγάρι..

Εκεί μελέτησε την κάτοψη του έργου, είδε με προσοχή το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης, παρατήρησε τη βλάστηση της περιοχής και ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις κινήσεις του Σήφη από τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει να παρακολουθούν το ερπετό νυχθημερόν.

Η δεύτερη αυτοψία έγινε την Τρίτη το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας. Ο παγκοσμίου φήμης ειδικός πήγε ξανά στην περιοχή προκειμένου να ελέγξει το κανό και την ειδική βάρκα που είχε ζητήσει από τους υπεύθυνους της επιχείρησης για τον εγκλωβισμό του Σήφη.

Η επιχείρηση θα διεξαχθεί με μια απλή ποταμίσια βάρκα που έχει τη δυνατότητα τεχνικά να γλιστράει στις όχθες χωρίς να κολλάει στη λάσπη. Ο γνωστός ερπετολόγος συνομίλησε και με τον χειριστή της βάρκας, ο ρόλος του οποίου θα είναι εξαιρετικά σημαντικός.

«Η Κρήτη είναι ένα φοβερό νησί και έχει πολύ καλό κλίμα. Σε αυτή τη φάση που ήρθα οι συνθήκες είναι πολύ καλές για την επιβίωσή του», επεσήμανε στο cretapost ο κ. Μπερά και αναφέρθηκε στις κινήσεις του από εδώ και πέρα.

«Θέλω να δω την περιοχή, θεωρώ ότι υπάρχει ιδιαίτερο οικοσύστημα και θέλω να το εξερευνήσω και στη συνέχεια θα ξέρω τον τρόπο για να πιάσουμε τον κροκόδειλο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου, κα. Άννα Καβλεντάκη υπογράμμισε ότι “ο κροκόδειλος θέλει ησυχία για να μπορεί να είναι ήρεμος και να πιαστεί”.

«Έχουμε φέρει τον κ. Μπερά να μας βοηθήσει στην σύλληψη του ζώου. Είναι το plan-b που είχαμε. Δεν είχαμε καταφέρει μέχρι στιγμής πολλά πράγματα παρά τις σωστές κινήσεις μας. Ξεκινάμε αυτοψία στην περιοχή με σκοπό να εξερευνηθεί η περιοχή, να δούμε πού συχνάζει το ζώο αλλά και πώς θα γίνει η σύλληψη του ζώου. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας θα ήθελα να παρακαλέσω τους κατοίκους της περιοχής να κινούνται όσο το δυνατόν λιγότερο στους δρόμους που είναι περιμετρικά της λίμνης. Ο κροκόδειλος είναι ευαίσθητο ζώο και δεν θέλει φασαρία και φως. Θέλουμε λοιπόν να αφήσουμε ήσυχο ζώο ώστε να δώσουμε την δυνατότητα στον κ. Μπεχρά να κάνει τη δουλειά του», κατέληξε η κ. Καβλεντάκη.

Πηγή: www.econews.gr